top of page
Organisatie & missie

Onze missie: "Een wereld zonder afval realiseren door het ontwikkelen van een stimulerend ecosysteem voor afvalopruiming."

Bij Rubbiz streven we naar het opzetten van een duurzaam ecosysteem, gericht op effectiviteit zowel nu als in de toekomst. Dit systeem is ontworpen om continu zwerfafval te identificeren en op te ruimen. We bereiken dit door gebruikers te stimuleren via donaties aan goede doelen en door hun schoonmaakinspanningen zichtbaar te maken in een ranglijst, gebaseerd op opgeruimde vierkante meters.

 

Hoewel het geen officieel onderdeel van onze missie is, bevordert de Rubbiz-app ook lichamelijke beweging. Gebruikers moeten zich verplaatsen om verschillende afvallocaties te bereiken, dankzij de minimale afstand tussen de tags.

 

In 2020 ontvingen we steun van de Fred Foundation. Vanaf februari 2021 is onze app uit de bètafase en wordt deze ingezet op diverse scholen in Nederland. Ons doel is internationale erkenning te verkrijgen en aanzienlijke resultaten te boeken in Nederland, zowel in termen van de hoeveelheid opgeruimd afval als de bijdragen aan goede doelen.

Onze Slogan:

 

"Tag the Change"

Met 'tags' in onze app kun je afval lokaliseren door foto's met geolocatie te gebruiken. 'The Change' verwijst naar de noodzakelijke gedragsverandering bij mensen, maar ook naar het 'wisselgeld' van sponsoren. Sponsoren kunnen al vanaf 10 eurocent een opruimactie mogelijk maken.

 

© Rubbiz Foundation

bottom of page