top of page

Veel Gestelde Vragen

Vraag: Wat is het doel van de Rubbiz Foundation?

Antwoord: Onze statuten zeggen het volgende over de doelen die we hebben:

a. het bevorderen van natuur en milieu door zwerfafval op te ruimen;

b. alle verdere handelingen te verrichten die verband houden met het bovenstaande in de ruimste zin of die daartoe bevorderlijk kunnen zijn. De stichting probeert haar doel onder meer te bereiken door een platform te creëren dat het opruimen van zwerfafval bevordert.

Vraag: Wie is de eigenaar van de Rubbiz-app?

Antwoord: De Rubbiz app is eigendom van de Stichting Rubbiz Foundation. Deze stichting is opgericht en gevestigd in Hilversum (Nederland). De stichting is geregistreerd onder nummer 80163351 bij de Kamer van Koophandel. De stichting heeft nog niet de ANBI-status bereikt maar heeft een duidelijke missie en afspraken met de sponsors om te doen wat het beste is om haar doelen te bereiken.


 

Vraag: Ik wil onze straat of wijk schoonmaken? Wat moet ik doen?

Antwoord: een zone aanmaken! Kleine zones tot 10 euro en 1000 meter kunnen via de app aangemaakt worden. Via onze backend kunnen grotere zones aangemaakt worden. Stuur een e-mail naar quetions@rubbiz.org en zet in de onderwerp regel "Ik wil een zone aanmaken". We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vraag: hoe wordt de financiering overgemaakt aan het goede doel?

Antwoord: vanaf 1-2-2021 maken we aan het einde van de maand het opgehaalde geld over naar elk van de fondsen. We sturen je een paar dagen later een e-mail met een verklaring. 


Vraag: waarom krijg ik soms 11 cent in plaats van 10 cent voor het voltooien van een schoonmaakklus?

Antwoord: de sponsor zorgt voor een extra eurocent als je het type afval aangeeft bij het taggen. Het labelen van soorten afval geeft een beter inzicht in het afval dat er is. Zo kunnen we de lokale autoriteiten beter helpen om de probleemgebieden aan te geven.

© 2020 Rubbiz

bottom of page